Jun 13, 2006, 8:48 PM

С тихи стъпки тръгна си нощта... 

  Poetry
768 0 8
С тихи стъпки тръгна си нощта,
сякаш е крадец ограбил нещо
от което лъха на самотно...пустата
с вперен поглед, гледа ме зловещо.
С плахи стъпки иде утринта,
сякаш се страхува да пристъпи,
да заключи вратите на нощта
и да отключи светли хоризонти.
Монотонно шепна си сама
-Моля те, не се страхувай,
иде светлина, потъна нощната тъма,
отвори очи със зората зазорявай!
С уморени стъпки ще си тръгне
този ден след други в хаоса,
а нощта отново ще потропне
с токчета, а ще си тръгне боса . 

© Евгения Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??