Sep 22, 2024, 8:52 PM

Само миг 

  Poetry » Civilian
79 1 0

Само миг е човешкият път

на земята,  от Бог сътворена.
Всеки пристан, надежда и кът
са повеля, от вяра родена.

 

Само Бог търси вечния брод,
без да спори с преломни минути.
Всеки порив за него е свод,
който дявол не може да срути.

 

Само Бог вдъхва вяра в деня
и на мрака ръцете сковава.
Носи силната наша съдба
и любов, и сърце не предава.

 

Само миг е човешкият свят –
ту трънлив, ту прегърнал вълните.
Не е нужен дворец и палат,
а постелята вечна в звездите.

© Наташа Басарова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??