Разнищвайки най-босите ми мисли,
изровени от твоите мъгли,
възраждаш съкровените ми липси,
целуваш слабостта ми - само ти.
Предизгревно да пълниш сетивата
с копнежи, да рисуваш тихо в мен -
това го можеш, идващ със дъгата,
ти, мой задъхано-чаровен ден!
© Геновева Христова All rights reserved.
(като лягам)