Нищо не искам! Може би
малко любов, но онази,
която ти дава импулс да живееш
и сила да бъдеш Човек
в един Свят, изтъкан от омраза и завист,
обсебен от мрака, обсебен от злото,
без Светлина! Къде ли е тя?!
Окована, забравена някъде
в нашето минало, няма дори и надежда
за изход… В лабиринта на
времето някак се лутаме,
в клопки попадаме, в бездни пропадаме,
някак все ставаме и пак продължаваме,
търсейки себе си.
Пътят е дълъг. Път към Доброто
и онази любов,
която ти дава импулс да живееш!
Живко Иванов
© Живко Иванов All rights reserved.