Ние не можем да правим големи неща, а само малки с голяма любов.
Майка Тереза
Аз не мога да правя големи неща.
А за малки не зная дали съм способна.
Прецъфтях докато те очаквах в ръжта.
И денят ми преваля… Сега, в късна доба
ще раздам насъбраната своя любов
на случайни, които по пътя си срещна.
Ще се моля за още отсрочка на Бог,
благодарна за хляба, чинията с леща…
за дома, дъщерите, немирния внук…
Продължавам ли, нещо така ще пропусна.
Затова по-добре да прекъсна дотук.
Всепрониква Творецът! - и в мисли, и в чувства…
Любовта не е сделка! Не е и везна,
на която прецизният разум да мери
колко нежност дарявал е всеки от нас,
колко искрен е бил и грижовен, и верен…
Този свят е за двама, но днес съм сама.
И сърцето изглежда съвсем примирено.
Не полита с предишния мощен размах -
просто пази от взривове крехките вени.
Иска малко - щурец да му свири в нощта,
да се буди от утринна песен на славей…
Аз не мога да правя големи неща!
Само шепичка стихове ще ви оставя…
Албена Димитрова
16.5.2024.
София.
© Албена Димитрова All rights reserved.
Здраве, любов и вдъхновение ти желая!