Jul 11, 2021, 2:21 PM

Сбъдни ме, лято! 

  Poetry
616 3 15

 

Жадувах, лято, да те имам отново,

пощуряло, цветно и жарко!

Виждаш ли, не е невъзможно,

искам от теб толкова малко…

 

Поведи ме по пясъка босонога.

С усмивка съм само, не ми трябва багаж.

С теб по детски, като птица съм волна

сред пясъчни замъци на морския плаж.

 

Зная, скоро ще ги грабне вълната,

както в живота. Но какво от това?

Нима се отказват лесно децата

да сбъднат желаната своя мечта?

 

Не искам мигове пропуснати!

Не искам и голи копнежи!

Лято, подари ми алени утрини, 

облечи ме в твоите цветни одежди!

 

Люлей ме в ароматите летни, 

в зелените води от детелини.

А после в нощите  ти виолетови   

като звезден дъх понеси ме

 

където залезът-нестинарска жарава,               

романтични светулки рои.

Пътя ми осветяват чак до безкрая…

Сбъдни ме, лято и в мен остани!

 

 

© Даниела Виткова All rights reserved.

The work is a contestant:

Здравей, мое лято! »

15 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??