Dec 29, 2021, 1:06 PM

Сбъдване 

  Poetry » Phylosophy
553 2 6

Падайки, аз пак ще се изправя,

за да полетя с криле на вятър!

Ще летя, но няма да забравя,

че съм здраво стъпил на земята!

 

Ще забивам с дланите пирони!

Ще издигам мачти и платна! ...

Без сълза от мен да се отрони,

без да моля грешната съдба!

 

И ще звъннат песенните струни!

Тъй, напук на вечния закон,

ще съм жив чрез огнените думи,

овъглили не един канон!

 

Времето кой може да догони?!

Кръста си накрая ще скова

не с дъски, със свещи и пирони,

а ... с любов и песенни слова!

 

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??