Mar 28, 2012, 10:49 AM  

Сцена 

  Poetry » Other
890 0 14

Посвещавам на 27.03. - Деня на театъра

и на сина си, който е актьор

 

                                                      „ Целият свят е сцена ....”

                                                                                 Шекспир

 

Светът е сцена, но понякога бездарни  

са актьорите, наплескани със грим.

Интригите  са смайващо коварни ...

Да, няма как да ги предотвратим.

 

Декорите са смешни и прогнили.

Държат се някак си едва-едва.

Прожекторът мъждука пряко сили,

(но  на кого му пука за това).

 

Най-често  режисьорът е безсилен

да сътвори отворен, жив финал...

Познат е Главният Герой. Ухилен.

А Отрицателният – дявол цял.

 

Жена присъства. Казано е вече

„Шерше ла фам” във всеки нов проблем.

Стремежът към Красивото е вечен

и търсейки го... всички ще умрем.

 

На премиера  празен е салонът,

сивее прашна старата завеса.

ДушИ  Отело дълго  Дездемона...

Принц  Хамлет Призрака приспива с песен...

 

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??