Feb 7, 2012, 10:25 PM

Сезони 

  Poetry » Love
562 0 1

Видях ръцете ти през пролетта,

с незнайни тайни и блага дарени са,

погледна ли ги, спомням си за полските цветя,

покой не знаят и творят в забвение.

 

Видях косите ти през лятото,

извивки лъкатушещи със изгрева играят,

със залеза в едно се слива ятото,

с морето си шептят и сънища ги обладават.

 

Видях очите ти наесен,

с докосващ поглед-обещание ме сресват,

с далечен спомен за парижка плесен,

в омайни краски - пъстри ме отнесоха...

 

Видях снагата ти във дните зимни

да тръпне в смут - облечен в сиво,

но в стръкче топла рима - изгревна,

си стъкваш обич... и надежда жива.

30.07.2011.

© Веселин Динчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??