Dec 29, 2022, 9:38 AM  

Сезонна недостатъчност 

  Poetry » Strict forms
529 2 11
СЕЗОННА НЕДОСТАТЪЧНОСТ

 

Заесени. Омрежват се стъклата.

И паякът е виснал на бесило.

От вчера вятър присмехулник мята

захвърлено и дрипаво хвърчило.

 

Пустее булевардът, жълта шума

край кошчетата за боклук се трупа.

А гарванът в тополата си клюма

и дъжд със сиви длани го захлупва.

 

Мълчи – без ропот – скитникът у мене,

приклещен сред консерви и балтони,

дордето сприя зад стъклото стене.

 

Аз за раздели нямам вече време.

Кога съм те загубила – не помня.

А тишината всичко ми отнема.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??