Mar 16, 2023, 10:42 AM

Шепа живот 

  Poetry
139 1 0

Декември е. Стоя на топло в скута

на моя дом. В прозореца ми зима

плете дантели и грижливо трупа

среброто на живота ми преминал.

 

Посрещам белокосите години

в очите и сърцето си събрала

усещане, че шепа време имам,

а още твърде малко съм видяла.

 

И гневна съм, че нямам си идея,

че промисъла Божи не разбирам -

защо до днес се учих да живея,

щом трябва да се уча да умирам.

© Павлина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??