Oct 19, 2019, 7:08 PM  

Шизофренно раздвоение… 

  Poetry » Love
718 3 8

Раздели ме на две – "Новолунна". И - "Стара".

Част от мен забрави!

Другата –

да изгрява.

Разчупи, като хляб - мекото и кората.

Бреговете във мен отдели от водата.

 

Раздели ме на две! Да остана пак цяла –

след смъртта да живея.

А не "жива – умряла".

Да покажа и тъмна, и светла страна.

С две лица, както имат деня и нощта.

 

С това мое сърце, питам те – накъде?

Пълно с вени пробити,

вместо кръв - 

страхове.

Всяка мъка минава и слага печат.

Някой бута напред, друг го връща назад.

 

Като амфора пълна със мед или злато,

като тежко имане,

от света

прокълнато,

подаде ли навънка наивно глава,

злото бърза насреща, като жадна ламя.

 

Раздели ме на две. Избери си едната.

Другата затвори 

в сянката,

в самотата.

Нека там да стои - нека там да я мразиш.

 

За да знаеш коя ще обичаш и пазиш.

 

Маргарита Мартинова

 

© Margarita Martinova All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??