Nov 7, 2010, 12:05 PM

Ще 

  Poetry » Other
770 0 2

 

                                                            "Пази сърцето си, аз свойто не опазих.

                                                 Превърнах себе си в това, което мразех"




Остава ми капка душа 

и после изтича в канала...

Преди да изплача на глас

мига, в който съм слаба.

А после ще тръгна натам -

към теб,

но без основна посока...

И пак ще те срещна

(може би сам)

затворен отново в карфичена клетка.

Ще отворя тогава наивно очи

с надежда да видя за кратко дъгата,

но огън отвътре ще я изгори,

ще стане на пепел в краката...

Ще я стъпча отново,

без капчица срам,

ще тръгна по пътя на вятър.

Ще бутам, ще мачкам, а после не знам -

ще пия, ще искам, ще чакам...

Ще ме подминеш презрително пак,

ще ме намразиш, че станах такава.

Без явни въпроси -

защо или как -

ще ме оставиш да бъда все слаба...

© Десислава Танева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много хубав стих!
    Дълбоки и искрени чувства усетих...
  • Хубаво вдъхновение си използвала!Харесва ми и това, което си написала!Продължавай да пишеш такива красиви стихове.
Random works
: ??:??