Ще дойде време и ще ме потърсиш
в света от Бог за тебе отреден.
Тъй млада си - повторно ще се кръстиш
с любов нагарчаща от светъл ден.
Желая ти единствено да си щастлива,
защото пътят ти напред ще продължи.
А щастието ни обречено и мълчаливо
в оазиса на миналото вечно ще лежи.
Но омърлушена от новото начало
през рамо скришно ще се взираш ти. -
Назад - към непокълналото наше цяло,
прокълнато от всички земни суети.
Тогава пак до теб ще съм наблизо -
един дошъл от бъдещето силует.
С частица щастие сърцето ти пронизал
или със стих невзрачен на поет.
Ще дойде време пак да ме потърсиш
в света от Бог за тебе отреден.
Тъй млада си - повторно ще се кръстиш
с любов нагарчаща от светъл ден.
© Младен Мисана All rights reserved.