Mar 29, 2012, 6:58 PM

Ще можеш, Слънце 

  Poetry » Other
938 0 14

 

 

Тъй пролетно ме галиш сутрин, Слънце,

от кадифе по-нежни са лъчите ти.

Посяваш на надежда златно зрънце,

живеца връщаш палаво в очите ми...

 

Аз вече врях, кипях в житейска мъдрост,

обременена съм от земните ми истини.

Дали ще можеш (или ще е лудост)

да ми припомниш времена наивни...

 

Със лъч единствен да събудиш в мен детето,

принцеса да съм, във кристален замък.

Политайки, да ми е леко на сърцето,

с усмивка да горя, подобно пламък...

 

Ще можеш! Сигурна съм, Слънце.

Не искам много, просто погали ме...

В молитвите си всяко утро ново

с любов ще благославям твойто име...

 

 

28.03.2012.

 

 

 

 

© Сиси All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??