Jan 23, 2010, 12:32 AM

Ще помълча... 

  Poetry » Love
690 0 3

Ще помълча...

/ по В. Игнатьев /

Ще помълча
в тишината на твойте очи.
Със светла усмивка
Времето ще изпълня.
Всичко, що можем...
По-добре да мълчим...
Всичко, което
няма да се изпълни...
Изстива водата
в преживяни години.
Лети пепелта
от писма ненаписани.
Като съдба
по листа ми е синьото...
Внезапните срещи
толкова слисват...
Там, отстрани
побелели сме вече,
а пък на двора
отново шетат виелици.
Само ледът
тука хладно блести...
А Пролетта
е тежко заспала под оран...
Отново: "Ехей-й-й-й!"
отдалеко дочувам.
Махаш със шалче...
Мотивът далечен...
Сякаш в реката живея...
Сякаш, че плувам...
Крехък е мостът
на нашето "вечно"...
Ще помълча
в тишината на твойте очи...
Със светла усмивка
ще изпълня и Времето...
Всичко от което
сега ми горчи,
просто го приеми...
Моля те... и заклевам...


© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??