Jul 16, 2023, 5:15 PM

Що е то? 

  Poetry » Other
265 2 5

В удобството,

създадено от друг,

не влага

собствен труд.

 

Цитира, гласно,

правилата,

негласно -

първи е в играта.

 

Гнезди ли?

Дом ли свърта

нещата смутни

щом извърта?

 

Кънти,

което не омеква.

Омекне ли -

не клеква!

 

Не иска

да е там,

не може

да е тук...

 

Харесваното

вчера,

нарича днес

боклук.

 

Живее си,

окичен

със слава

и пари.

 

Почтен и...

непочтен!

Слез, Боже

си го прибери!

© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??