Dec 7, 2016, 2:26 PM

Скица 

  Poetry » Other
725 1 8

Той е непознатият от втория етаж.

Видях го днес да пуши пак на двора.

Самотата му е негов камуфлаж

и отблъсква всичките засмени хора.

Един художник със четка от дим,

рисува сам на себе си капчуци.

Боите му са капки керосин,

оттичат се в ръждивите улуци.

Наум го помолих да нарисува небе.

Надраска клада със синьо по края.

Звездите поискал веднъж да докосне с ръце,

но те парят и белег оставят.

Фаса безмилостно стъпка с подметка

и хлътна във мрака на входа.

Той е непознатия от втория етаж –

как искам да го заговоря, а не мога.

© Ценка Гарова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??