Nov 23, 2021, 10:51 PM

Скръб за душите от Ямбол и „Струма“ 

  Poetry
267 0 2

Помня Ямбол до болка добре.

Помня ужаса тежък на хълма.

Бях тогава игриво момче

под небе, от горчилка погълнато.
 

Помня – лято и детски мечти.

Трети клас си отиде. Замина.

Детско ято щастливо лети

след поредна учебна година.
 

Ние бяхме задружни деца

и от двора се чуваха песни.

Ние пяхме със силни гърла

и годините бяха чудесни.
 

Трети клас си отиде – Луна,

помечтала да бъде принцеса,

но след нея се спусна смъртта

като хищник и черна завеса.
 

Автобус полетя и не спря.

Той отнесе към Рая животи.

Ямбол стана червена река

и тъгата засвири по ноти.
 

Оттогава живота ценя

и смирено живота обичам.

Днес отново царува тъга!

На земята от ужас се свличам!
 

Помня Ямбол до болка добре.

Днес отново си спомням и плача.

Бях тогава щастливо дете

и играех на дама със здрача...
 

Днес мълча пред разбити съдби...

Днес животът е спукана гума...

Днес проливам стотици сълзи

и скърбя за душите от „Струма“...

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • На 28 май 2009 година случайността ме спаси да не бъда една от жертвите в ужасяващата катастрофа с 16 загинали в местността „Бакаджика“ край Ямбол.
    На магистрала „Струма“ днес е нямало късмет или случайност. А само и единствено непоносим и невъобразим Ад. Поклон пред паметта на жертвите в тежкия инцидент на автомагистрала „Струма” и пожара в дома за възрастни хора в с. Рояк!
  • Тъжно. Връщаш ме към катастрофата в р. Лим, която стана точно на Великден през 2004 година.
Random works
: ??:??