Oct 31, 2018, 8:43 PM

Слънце есенно, слънце лъжливо 

  Poetry » Landscape
633 9 19

Посред есен задуха южнякът
и измете небето, земята.
И подпряло брадичка на лакът,
мисли палави слънцето мята.

 

Жарко с поглед дъгата съблече,
по листата боите й плисна.
Вечна радост лъжливо предрече,
и късмет в детелина трилистна.

 

И засмя се по детски звънливо,
скри звездите, надбяга луната.
Слънце есенно, слънце лъжливо
и сред зима ни стопля душата.

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??