Aug 21, 2013, 8:49 PM

Слънчево приятелство 

  Poetry » Other
512 0 9

Летим по магистралата! Море,

очакваш ни, разтворило обятия–

дали ще може в тях да се сбере

тревогата ни, всичката апатия?!

 

Настръхналите си души ти носим

и с джобове, напълнени с ласкателства,

се готвим топлина от теб да просим

и синьото ти, слънчево приятелство!

 

На твоя бряг ще съхнат наш'те съвести,

просмукани с компромиси и грешки...

Но ти, море, и в прошката пак първо си –

посрещаш ни с усмивка, по човешки!

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??