Apr 8, 2009, 12:06 AM

Смъртта носи розова качулка 

  Poetry
701 0 5

Смъртта носи розова качулка

Смъртта носи розова качулка.
Правим грешки
и ги осъзнаваме на мига.
Красотата ни се губи с това.
Грешно е да си красив,
а непростима е грозотата.
Едно е неизбежно - животът.
Блъска те напред-назад,
вчера и утре,
а днес вече е минало.
Колко грозни грехове вършим,
красотата не би спасила света,
защото унищожава съзнанието,
а поезията размеква душите.
Остана ни само едно -
Смъртта с розова качулка.
И дано там, където отиваме,
не смятат красотата за грях.
А ако китарата ще гори,
Боже, пази душата на китариста!
Музиката му беше твърде добра,
за да я чуем още веднъж.
Той умира в агония,
а ние танцуваме.
Ще спи при Смъртта с розова качулка,
а нас ни наказаха да живеем.
О, има ли по-голяма награда
за една красива душа
от танц със Смъртта?!
Онази Смърт - с розовата качулка,
сочи вече и теб.
Китаристът пътува към нея,
твоите писма ще горят.
Дали ще опазиш душата си?
Зависи, но не и от теб!

© Мирелла All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Смъртта има розова качулка, защото ми подариха черна дреха, подобна малко на халат, която е с розова качулка. оттам дойде идеята
    благодаря ви
  • Мммм определено много ми харесва идеята на стихотворението ти. Особено тази част за китарата, която гори и за душата на китариста. Но не ми стана ясно защо смъртта има точно розова качулка? Поздрави от мен, Мирелла! Keep rockin'!
  • Браво! Но с това не съм съгласна - ...Дали ще опазиш душата си?
    Зависи, но не и от теб!...Това винаги зависи от нас!
  • Моето момиче!
  • Оригинално Глътка свеж въздух и капка от твоята душа...
Random works
: ??:??