В очите ù има коприна
и нейният полъх божествен
е нейната плът и невинност.
А тя е неземно красива!
В ръцете ù има богатства
и тя ги раздава на всички,
които я виждат и вярват
в нея и в нейните мисли.
А аз ще съм просто посредник,
на който тя днес да разчита,
и в своите алени устни,
когато вълшебства изрича.
Простете ù, че е прекрасна,
по детски тъй нежно наивна.
В човека тъй рядко израства
от мед изтъкана коприна...
© Венета Димитрова All rights reserved.
Весела Коледа, Венче!