Спасение
Заставам в улица тъмна,
поглеждам на всички страни
и знам, че поемам по пътека стръмна,
само защото някой ме нарани.
Посягам към спасението мое -
наркотици, цигари и самоубийство.
А тази потайност защо е?
Може би, защото готвя кърваво убийство.
Уморих се вече от всичко;
от предателства, лъжи и интриги...
Радвам се, че краят е близко,
ще се освободя от тези вериги.
Докато мислите свои подреждам,
лъч светлина огря ми лицето.
Спомените си започнах да преглеждам
и любовта ми озари сърцето.
Спасението, което търсим,
намира се вътре в нас;
това е любовта, с която ръсим
приятели, близки и всички вас.
P.S
Посвещавам това стихотворение на всички вас, които още не можете да намерите своето спасение. Борете се докрай и не се отказвайте от живота. Моето спасение са моите изключителни приятели, които ми показаха, че всичко има смисъл...
© Бистра Окереке All rights reserved.