Днес е Цветница. Моят празник! Днес, наистина празнуваше душата ми!
Зюмбюлче цъфна ми в душата,
априлски вятър нежно ме погали…
Две слънчеви лица, с детинската отплата,
дъхът на щастие, с ръчички ми подали.
Вървя по улицата в унес сладък,
в дъха на празника… Наоколо, усмивки и цветя…
Спокоен, гладък, шарен безпорядък
в сърцето ми безстрашно полетя.
И стискам топло две ръчички малки,
подали ми зюмбюлчета уханни.
Те чупят даже виртуални заключалки,
на всички мисли, страхове най-странни.
И, благодаря ти, празник дъхав, цветен!
Благодаря ти, пролет животворна, ритуална!
Днес вярвам, можеш да спасиш света суетен
с уханието на зюмбюли, доброта... Глобално!
© Цветка Колева All rights reserved.