Jun 26, 2016, 6:50 PM

Среднощна лястовица 

  Poetry » Other
2566 11 28

Не мога да напиша онзи стих.
Отвъд звездите думите препиха
със виното, което Господ скри
в небесната си изба. Болка тиха
катери бавно снежния си връх.
Под стъпките проскърцва тишината.
Страхувам се от топлия си дъх.
В кристал студен е сгушена сълзата.
Раздипля си воалите нощта.
Сезонът е неясен и без име.
С дъжда от висините долетя,
а бялата ѝ рокличка любима
подгизнала бе. Влажното телце
е нота, знак, видение по жицата.
Откърти се и моето сърце
с лавината. И полетя след птицата.
...Дали да не напиша онзи стих?
Завърнаха се думите нетрезви.
Разказват, Господ бил ги нагостил
с отвъдните прозрения и бездни.
Не зная зима, пролет ли е, есен.
Отекват в мене грохотни лавини
и лястовичата любовна песен.
През болката със нея ще премина.

© Алина Стоянова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??