Sep 24, 2016, 11:32 PM

Страхове 

  Poetry » Other
570 0 2

Изхвърлих и последните си страхове през борда.

По скелета на нямото ми утро спусна се сълза.

Пропуках бентовете си от предразсъдъци и гордост.

И търсих сламка за спасение. Намирах само суета.

Самалих небето си до мъничък дъждовен облак.

Отказах се да вярвам още преди първите петли.

Заспивах с мантрата, щом тиха съм, то толкова

по-тихи ще са всички изгреви, по-ниски от треви.

Но изгревите всеки ден са островърхи и трънливи.

Сърцето и под сто луни усещам като зрънце грах.

И за да бъде утрото ми пълнокръвно и красиво

аз трябва да познавам и последния си страх.

© Даниела All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??