Aug 1, 2013, 9:55 PM

Страшен звяр 

  Poetry » For kids
1128 0 23

Звяр във тъмното протяга

страшни пипала.

Уж юнак съм, а се питам

що ли е това?

 

Мигом му се появява

дълъг чифт рога.

И три реда зъби има

в хищната уста.

 

Бре, къде ли да се скрия -

в мекия юрган.

А чудовището тича

по моя таван!

 

Ето и вратата скръцна,

мама тук дойде!

Тя от звяра ще опази

своето дете.

 

Но защо ми сочи Мечо

и ми се засмя?

Сянката му на стената -

звярът бил това!

 

 

 

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??