May 22, 2018, 11:30 PM

Стъпвам на пръсти (посветено) 

  Poetry » Love
1530 13 10

Стъпвам на пръсти

 

Стоплил си стаята –

само с дъха си…

и влизам на пръсти

на съня ти в омаята:

 

Очите ти, мрака събличат –

към пода лети хладината,

Огнен дъх, ме вдига от земята,

длани жарки, за мене тичат…

 

Път да ти стана, ти бях обещала,

та да ме проскиташ –

по виражите с устни да сричаш.

„Покани ме на танц!”, те бях призовала...

 

В лале, да съм капчица заспала –

на сушина – от мокри ветрове…

под миглите ми – да пиеш кафе…

бях си мечтала, бях си мечтала…

 

И стъпвам на пръсти... някак си

в кадифето на душата ти,

където Любовта ми беше постлала

и дишам – „на съчки”, но Цяла!

 

Рени

© Ренета Първанова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??