Mar 27, 2019, 4:40 PM

Сумракът и Пролетта 

  Poetry
491 0 1

Насила не пиша за пролетта.
Дете не съм й и не ме заразява
мирисът на прясната трева
с конпеж по цъфтящата дъбрава.
Да я приветствам не умея.
Тя с Лазар става, а пък аз…
С врабчета и калинки как да пея,
щом Хадес дреме в моя глас?
Не възхвалявам дъги и лалета,
но въпреки сумрачната печал
на моя стих, тя неуморно шета.
И кичи всичко с резедав воал.

 

20.03.2019г.
гр. Сопот

© Събина Брайчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Прочетох с интерес. Стихът ти е безупречен по отношение на рима, ритъм, краткост и концентрация на мисълта. Благодаря за споделеното!
Random works
: ??:??