Jan 22, 2008, 10:23 PM

Сватба 

  Poetry
612 0 1
Тя е толкова красива с бялата си рокля,
а те гледа през небе от болка и тъга.
Мен ме няма. Няма ме, за Бога!
Всъщност права е... аз пак съм там.
Искам да запомня прелестта й!
Този ден... косите й, ангелско руси и нежни,
букетът й - за следващата булка натъкмен,
усмивката й... щастие небрежно!
На първия ви танц... Не трепери.
Вълнението в мен със жажда нова спира.
Танцувай с нея! Този миг запомни!
Защото с него по-малко умирам.
Целуни я сега, когато е твоя пред мен и пред Бога,
ще се сбогувам. Затварям очи.
Всичко е свършено, празната обич в мен ще изтлее...
Няма сълзи!!! Църквата рухва.
Обетът ти пада отронен от моята скръб...
Излишно се страхуваме, нали?
И мисълта... че с теб ще бъдем само спомен...
днес е истина, не ме плаши.
Вземи си залеза. Отнеси го при нея.
Тя е щастливка, Бог така е пожелал.
Всяка болка... има дълбока висша идея.
Аз те изгубих, дано си разбрал!

© Лана Стоянова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??