Sep 2, 2014, 12:43 PM

Сватбата 

  Poetry » Love
403 0 5

                             Сватбата

 

 

                               И  ето  пристигам  тържествено  светла!

                               Прегърнала  в  себе  си  цяла  вселена.

                               Не  стъпвам,  а  нещо  ме кара  да  литна

                               над  земните  страсти,  в  природата  китна.

                          

                               Луната  не  бърза  сега  да  залезе

                               и  слънцето  сочи  тя  мълчаливо,

                               а  то  я  поглежда  разтворено  цяло.

                               По млечна  пътека  се  плъзва  във  бяло.

 

                               Тържествено  бяла,  за  тебе  изгряла,

                               ме  грабваш  и  носиш  на  сигурни  длани...

                               С нас  сватбена  песен  запява  Небето,

                               а  в  мене  дълбоко  приглася  сърцето...

 

                               Вселената  моя  край  теб  се  обвива.

                               Усещам  дъхът  ти  как  в  мене  се  влива.

© Стойна Димова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??