Dec 19, 2018, 10:13 AM

Свещ в тъмнината 

  Poetry » Other
1757 3 16

В памет на Ина Иванова... Почивай в мир, слънце

 

Свещта догаря бавно в тъмнина

и капки восък стичат се във кална пръст.

Цветята - цяла планина,

стърчи сред тях самотен кръст.

Една забравена цигара…

Не казвай нищо, замълчи!

А, питаш за сълзата…

От дима е, недей се тревожи.

Ще тръгвам, стана късно.

А някой ден – съдбата знае.

Коварна болест или пък шофьор пиян

отново ще ме срещнат с теб.

 

 

© Севделин Порчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??