Приготвям храната за мъртвите -
вино, пшеница, хляб,
кристали от слънчеви спомени,
късчета нежност и смях.
Внезапно,
бързо и палаво
протяга ръчичка и взима
от храната им
мойто дете.
Мъртвите светло я гледат.
Вече не са гладни.
Сега
са храната
за живите.
© Илияна Каракочева All rights reserved.