Отломка вехта от кораб стар
разбил се във скалата.
Загубила посока в необята
подхвърлят я вълните
лудите
с примирие, печал
и в самота..
Без кърма и без цел
танцува тя във мислите
и иска да се спре.
Завинаги.
И някъде
при изгрева на Слънцето
се чува от лъчите вик!
Ела! Аз давам ти весла от себе си!
Очаквам те, тръгни!
Сега!
© Румяна Друмева All rights reserved.