Това ми прилича на Смърт, ала всъщност е Раждане.
На окова прилича, но всъщност… е свобода.
Да изгубиш надежда понякога се оказва надграждане
и понякога Свободата изглежда точно така.
Да си свързан, не вързан, да плуваш в покоя на Нищото,
лек да бъдеш, а не на мястото да си тежиш.
Да пуснеш хватката, да изоставиш излишното,
вместо всички сили да влагаш да го задържиш.
Да се будиш смутен, да усещаш тревога в сърцето си,
да напипваш на сляпо кога да пристъпиш напред,
да помахаш с любов на познатото и по-лесното -
да се усмихнеш за кратко,и после да го оставиш зад теб.
Да си тръгнеш навреме, преди да достигнеш победата,
да отместиш взор от привидно важни неща.
Да погледнеш отвъд света, който в тебе се вглежда,
да прозреш във тъмницата малката светлина.
Знам, прилича много на смърт. Но е раждане.
Чрез огньове и натиск пречиства се същността.
В края губиш надежда, а то се оказва надграждане...
Да, понякога Свободата изглежда точно така!
© Любимата All rights reserved.
The work is a contestant:
Надеждата е следствие от навика - смъртоносна инерция да запазиш старото. Убий надеждата »