Nov 14, 2021, 11:53 AM

Свободни 

  Poetry » Love
370 1 2

Стъкълца и песъчинки,
сън, неразказан никому.
Най-трудно отшумяват
спомени,
без да ги е имало.
Плодове, които не узряват,
се свиват между световете
и молят сетивата да не спират,
лудостта на дните да не ги застигне.
Местата, всичките
не са това, което бяха.
Без нашите въздишки въздух няма.
Носталгията като демон
поглъща смисъл и реалност,
морета и вселени, 
Нептун,
Венера,
вакуум...
Побелели въглени угасват,
отлитат ято песни безучастно...
Оставям този вкус да се разтвори
в устата като малко хапче, с плътност
на паднал метеор,
и дар от Бога.
Последните желания да са

свободни.

© Лилия Минева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??