Jan 29, 2012, 12:48 PM

Съд 

  Poetry » Phylosophy
515 0 2

Съд

Сред есенно-зимната градска картина,

във сграда до главния път,
заставам аз бавно с душа подсъдима.
Изправям се пак аз на съд.

Безизразно гледат ме злобно лицата

и всеки едни заседател 
пристъпва към мен с присъда в ръката:
"Виновен. Лъжец и предател!"

Разбрах, осъзнавам, отивам в изгнание. 

Отлитам далеч с празна гръд.
Заслужил съм своята болка, страдание,
но имал е смисъл светът.

Събуждах се ден подир ден и дискретно

аз гледах я, докато спи.
И беше красиво, макар мимолетно,
във топлите слънчеви дни.

И точи се бавно процесът ужасен,

посрещам аз вяло смъртта.
Животът ми беше от песен по-ясен,
познал съм, все пак, любовта.

© Васил Петров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??