Dec 30, 2022, 8:46 PM

Съдбица 

  Poetry
235 0 1

СЪДБИЦА

 

Свят видях ли или не?!

Пих ли сладката забрава

да не помня от къде

тръгнах и какво оставих!

 

Много път ли извървях

или пътят ме подмина

и сега лежа пиян

върху жарката коприва!

 

Чужди песни ли изпях

или песен недопята

тръгна си от мен без глас

и се пръсна във мъглата!

 

Влизах в кръчмите - пожар,

а след мене - пепелища...

А съм толкова мечтал

да се сгуша до огнище.

 

Ех, Живот! Твой верен роб

е съдбицата ми бедна...

Ни пътека, нито гроб!

Ни да тръгна, ни да легна!

 

Емил Стоянов

© Емил Стоянов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Ни да тръгна, ни да легна!...е,
Random works
: ??:??