Dec 8, 2010, 3:12 PM

Сълзите на мама 

  Poetry » Other
935 0 8

Сълзите на мама - сок от лозница...
На гроба на тати - ръкойка пшеница...
отиде си дядо, с мезето и с виното,
да гледат със Трифон на бакърчето киното...
Отиде си баба при Дева Мария...
Няма го хляба на бяла шамия...
Нощтвите немеят с нацепени бърни...
Диканя се пули с кремък обърнат...
В плевнята, мишки спят в детелината...
На герана, ведрото жадно е зинало...
Чекрък, до огнището, хурката чака...
Не бръмва вретено... Станът не трака...
Тежките плитки и пафтите - в раклата...
Кръстът на Георги - "Майката им разплакахме!"...
Стопи се на облак мериносено стадо...
Изгоря и магарето... Ей там, на ливадата...
Нашата воденица, под арка, се скупчи...
Чинарът се счерни... Препикават го кучета...
Моето минало - на "Гробето", под мешичките...
Очите ми - драни...  че там са ми всичките...
Лястовиците отлетяха... Пуста е жицата...
И попа заровихме... Палнахме вощеници...
Споменът души, щом ставам, щом лягам...
Повечко пуша - така си приляга...
Остана едничка земна светица...
В очите на мама - сок от лозница...

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??