Jun 2, 2018, 11:05 PM

Сънувах, че съм нестинарка... 

  Poetry » Other
509 4 22

Сънят ми с хиляди воали
нощта превърна в одалиска,
във мене пламъци запали,
с напалм душата ми оплиска.

 

Сънувах, че съм нестинарка,
сред въглени танцувам живи
и огнени коне без такт и мярка
препускат в почернели ниви.

 

Събудих се, сълзи в очите,
а под леглото овъглено
димът от сънищата скрит е,
денят усмихва се смутено.

 

Ще спя и щорите ще пусна.
Ще бъда весела и дива.
Към хоризонта ще препусна...
Към слънце със развяна грива...

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??