May 8, 2007, 4:03 PM  

Сънувах сън 

  Poetry
639 0 7

 

Сънувах сън -

над върховете,

на синя планина летях.

 

Бях птица -

бях орел 

и със крилете,

могъщи мои,

въздуха гребях.

 

Докоснах слънцето,

целунах хоризонта,

почувствах утрото

сребристо над света,

сърцето си усетих

да пулсира в -

във "жилите" ми,

стопли се кръвта...


И както ехо,

ехото настига,

от връх на връх,

сред горда планина -

настигнах вятъра

и с писък над всемира,

проклех трикратно

всяка суета,

на земното,

което ни възпира

да бъдем вечни,

като вечността.

© Бостан Бостанджиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??