Apr 23, 2013, 10:52 PM  

Сърце с история 

  Poetry » Love
463 0 3

Ако сърцето ми ти присадят
след някаква ужасна катастрофа,
в която във линейката на път,
изпаднала съм вече в тежка кома,

 

а ти за донор чакаш съвместим
и ето на - щастивата случайност
или по-точно случай непростим,
в една и съща болница ни праща,

 

ако екипа бързо съберат
и ако щедър спонсор си намериш,
ако налични има банки с кръв
във Кръвен център и не е неделя,

това ще бъде мой единствен шанс
да ти разкаже своята история
сърцето ми; повярвай, има глас
и памет има - с миокарда помни.

 

Ще ти разказва колко го боля
и коронариите ще се свиват,
а  после дълго със присъщ инат
ще бие в тебе, за да те закриля.

 

Публикувано във:

"Литературен свят" брой 16, януари 2010

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??