Nov 14, 2007, 4:02 PM

Сърце в картонена кутия 

  Poetry » Other
1132 1 10
 

Сърце в картонена кутия

 

В души непознати се взирах,

но себе си в тях не откривах!

Не виждах какво ме крепи,

душаха ме сиви стени!

 

Сърцето ми - в картонена кутия,

ограбено от мрачна, зла  стихия,

от грубата умора  пак сломено,

от клетви силни наранено!

 

Сълзи в очите насъбрани,

в бездна от зейнали рани,

крачех задъхана и отмаляла,

а в дланите болка пареща, накипяла...!

 

Зад мен горяха светлини,

чувах как вятър в прозорците звъни,

но сили нямах, за да се обърна,

от празнотата бягах и пак в нея аз се гмурнах!

 

© Петя Стефанова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??