В живота има тайнствен магазин.
Лукавият клиентите обслужва.
Продава кожи - драни от един,
а станала за друг по спешност нужни.
Родени лилипути, но с късмет,
в гигантомани се приспособяват.
За чужда кожа плащат луд рушвет
и сметките си с дявола оправят.
А жертвите, очакващи смъртта,
безропотно и бавно вегетират.
Преминали през кладата, в жарта
те всеки ден се учат да умират.
2008 г.
© Мария Панайотова All rights reserved.