(рапър от канавката)
Чудя се наистина как сме оцелели?!
На ръба ли баш да се предадем? – Едва ли!
Вятър ли не случихме, че сме побелели,
а сега – в канавката! Пътя не видя ли?!
Чак не ми се вярва!.. Но сме се разбрали:
баните лекуват щом са много кални.
Слънчогле́до слънце облаците гали,
лятото прева́ля, зарежи́ сандалите,
скачай, че мечтите доста са презрели –
взели-да́ли ми́гат осиромашели…
Спо́кич – ще запалят! Те са обещали
обич да ни носят, колкото сме дали.
Втората канавка – два на два… Така ли?!
И какво безценно време сме избрали
с благодатна манна в звездни магистрали,
но преди да стигнем – газ сега към Бaли!