Feb 15, 2011, 9:06 AM

Талантът и джуджето 

  Poetry » Other
475 0 4

                                                           "Аз вярвам в мълчаливата любов"

                                                            ТОВА, хора, е ДАВИД ОВАДИЯ

 

Някой откраднал нечии стихове.

Глупаво, грозно, нагло, цинично.

Вместо да наведе глава тихо-тихо,

в стихосбирка издал ги, като творчество лично.

 

Отпечатали книжката. И взели парите

издатели... без ред да са чели.

И вълкът  - цял и агнето - сито.

От плагиатство добре се печели.

 

Какво от това, че част от душата

на шепа поети - петнайсетина,

е присвоена. Насила саката

направена е. Под чуждо име.

 

Но душите, що раждат най-светлите рими,

са жилави. Горди души. Упорити.

Чувствителни, нежни и много раними.

Те често на гости са на звездите.

 

Талантът, щом истински е, кой ще го вземе.

Да го откраднеш е невъзможно.

Даровитият е целунат от Бога. Блазе му!

Плагиатът... джудже е нищожно.

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??