Mar 12, 2008, 12:36 PM

Таласъмо-караконджулско 

  Poetry » Other
586 1 7

 

ТАЛАСЪМО-КАРАКОНДЖУЛСКО

 

 

От зелените пролетни хълмове
на талази слизат вещери -
таласъми и караконджули -
с лош дъх и пролетни
цветя закичени.

Пеят песни усойно-
магьоснически и омайват
руменобузи хубавици
по мегданите.
Упойват русите им главици
със песни за пролетни принцове,
яхнали розови еднорози.

И омайни билета им
поднасят в сребърни потири.

А хубавиците, румени йош
гиздави, гиздави йош
играви, играви йош
палави, със вещерите
се заиграли, със таласъми
рогати задявали и
караконджули в уста
целували.

С омайничето глави
завъртели, фустани дигнали
занемели.
...

И славейте в гори пели,
и дечурлига-вещери се
нароили, и народа
прост, селски разбунили,
и в пролетни бури
развихрили.

И от гората, разлистена,
цъфнала, смеха вещерски
се разнесъл и таласъми
и караконджули
се кискали, та до днес
йощ се носи
ехото им
и роят
деца им!

 

© Атеист Грешников All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??