Dec 30, 2009, 11:01 PM

Танцът на нощта 

  Poetry
560 0 0

Танцът на нощта

 

От сенките изплува красотата,

обляна в светлина лъчиста,

приближи се тихо, летяща над земята,

приземи се бавно, пленяваща и чиста.

 

Пристигна с аромата на цветята,

с бриза, идващ от морето,

волна затанцува сред полята,

на музика неземна, шептяща от небето.

 

Скрита в сянката на нощта,

с трепет наблюдавах танца ù безспирен,

с надеждата да не ме види тя,

да се изплаши и да си замине.

 

Омагьосана от гледката вълшебна,

спотайвах се сред сенки всяка нощ,

движенията плавни с лекота запомнях

и ги репетирах на дневна светлина.

 

И ето, явих се аз пред нея,

а тя усмихна се, подаде ми ръка,

поведе ме в ритъма безкраен

и затанцувахме танца на нощта.

 

 

© Николина Хо All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??