Mar 2, 2012, 8:49 PM

Тази дръзка любов 

  Poetry
861 0 4

Тази дръзка любов е отдавна горящо огнище,

непоръсена пепел в стаено притихнал вулкан.

И когато си с мен, даже тихичко спирам да дишам.

Не умирам. Възкръсвам във твоята длан.

 

Не топя ледове… Те – звездите, високо изгряха,

със спотаени въздишки ни пазят от нощния хлад.

И преливат с обич в бездънната чаша

непокорни криле, полетели над призрачен град.

 

Тази дръзка любов от години е вино пенливо.

Избуяло до лудост. С ароматен и тръпнещ привкус.

Даже само за миг не поглеждай към мен колебливо,

аз съм цялата с теб… И до края ще бъда все тук.

© Веселка Василева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??